Voor Deze Tien Zomer Witte Sneakers Vette Manners Magazine n0Nyvm8wO
Advantage Clean Cloudfoam RozewitFitness Geest Dames Adidas Sneakers CeoxdB Voor Deze Tien Zomer Witte Sneakers Vette Manners Magazine n0Nyvm8wO

Zelfmedicatie

Jurk Dames Blouse nl Witte Lange JurkenKleding dexrCBo

Uit Schoenen Bij Schijndel Leverbaar Sandalen Van Laura Vita Voorraad BexdoC
AllergieWereldreis4 Backpack Seizoenen In Een Inpakken Voor rdtshQ

Wat is allergie?

Grey Timberland Premium Steeple Lace Boots Convenience 6 Up LqUVGMzjSp
Als het lichaam zich te sterk verdedigt tegen indringers van buitenaf, dan heet dat een allergie. De allergische reactie speelt zich af op de grens tussen het lichaam en de buitenwereld, dus in de huid, de luchtwegen, het maag-darmkanaal, de neus en de ogen.

Wat zijn de klachten?Voor Deze Tien Zomer Witte Sneakers Vette Manners Magazine n0Nyvm8wO

U kunt last hebben van jeuk, benauwdheid, een lopende neus, niezen, rode huid, blaasjes op de huid, rode ogen, opgezette oogleden, of een schilfering van de huid.
Bij een lopende neus, niezen en/of rode ogen is sprake van hooikoorts. Meer informatie: hooikoorts, eczeem.
In zeldzame gevallen kan ernstige benauwdheid, daling van de bloeddruk en hartkloppingen optreden.

Mogelijke oorzaken

Ongeveer 20 procent van de bevolking heeft een aanleg om allergisch te worden. De aanleg alleen is niet voldoende om allergisch te worden. Dat gebeurt pas na intensief contact met bepaalde stoffen. Die heten allergenen. Dit kunnen stoffen in de lucht zijn, zoals uitwerpselen van de huisstofmijt, stuifmeel van bloeiende planten, grassen en bomen, haren of speeksel van dieren, veren van vogels en schimmels. Allergenen kunnen ook in de voeding zitten, bijvoorbeeld in koemelk, kippenei, pinda’s, schaaldieren, vis. Tenslotte zijn er stoffen die bij contact met de huid een allergische reactie kunnen veroorzaken. Veel voorkomende contactallergenen zijn nikkel, chroom, stoffen die in rubber zitten (latex), haarverf en permanentvloeistoffen. Zeep en afwasmiddel kunnen de huid zodanig irriteren dat eczeem ontstaat.
Voor Deze Tien Zomer Witte Sneakers Vette Manners Magazine n0Nyvm8wO

Raadpleeg uw huisarts in een van de volgende gevallen:

Wat kan ik zelf doen?

  • Het beste kunt u stoffen, waarvan u weet dat u er allergisch voor bent, vermijden.
  • Levering Wit Chukka Bij Nellie Wp Timberland Gratis Double Boot SzLqUMGVp
  • De keuteltjes van de huisstofmijt zijn moeilijk te vermijden. Ze komen in elk huis voor. Wel kunt u maatregelen nemen om de mijt terug te dringen. Vooral op de slaapkamer is dat gewenst. Gladde vloerbedekking is makkelijker stofvrij te houden dan een tapijt. Met een geïmpregneerd doekje om een wisser houdt u een gladde vloer beter stofvrij dan met een stofzuiger. Berg kleren op in een kast. Was beddengoed op minimaal 60 graden. Ga vocht in huis tegen.

Welke producten kan ik gebruiken?

WitZwart Prestige Air Heren Online Nike Zoom Hc Allcourt Schoen 8XNZ0wnOPk
Heeft u slechts korte tijd last van bepaalde klachten, dan kunt u tabletten of een drank met een antihistaminicum gebruiken. Ze komen in aanmerking als u last heeft van neusklachten, eventueel in combinatie met oogklachten. Het zijn cetirizine en loratadine.
Heeft u langere tijd last van uw ogen of neus door een allergie, dan komt cromoglicinezuur in aanmerking. U kunt het in de vorm van neusspray of -druppels gebruiken of in de vorm van oogdruppels. Het duurt enige tijd voordat u de werking van cromoglicinezuur bemerkt, het werkt dus niet bij acute klachten.
Bij langdurige klachten of bij regelmatig terugkerende acute klachten van alleen de ogen of de neus kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts. Deze kan afhankelijk van de aard en oorzaak van uw klachten bepaalde geneesmiddelen voorschrijven.
Taupe Dames Lx Lage 95 Nike Sneakers Max 30Korting Schoenen W Air 54ARL3j

Voor Deze Tien Zomer Witte Sneakers Vette Manners Magazine n0Nyvm8wO